Liraglutide pris

liraglutide

En dansk medicinalvirksomhed Novo Nordisk har udviklet en ny metode til behandling af type 2-diabetes ved hjælp af særlige injektioner baseret på et lægemiddel Liraglutide.

Antidiabetika har for nylig optrådt på det farmaceutiske marked i verden, men allerede formået at bevise sin effektivitet ikke kun i behandlingen af type 2-diabetes, men også i kampen mod fedme.

Liraglutid er i øjeblikket registreret i USA, Japan og en række af de europæiske lande. Beboere i Danmark kan købe Liraglutide under handelsnavne Victoza og Saxenda. Disse stoffer er til rådighed for forbrugerne både apoteker og på online-apoteker i dette land.

Antidiabetiske lægemiddel Liraglutide er en syntetisk analog af humant glucagon-lignende peptid-1 (GLP-1), et hormon, der stimulerer produktionen af insulin fra bugspytkirtlen.

Injicerbare medicin på Liraglutide grundlag kompensere for mangel på GLP-1 i patienter med diabetes og positivt påvirke funktion af bugspytkirtlen celler.

Undersøgelser har vist, at lægemidlet er effektivt til næsten alle terapi stadier af type 2 diabetes. Det er generelt accepteret, at Liraglutide-holdige lægemidler virker maksimalt fysiologisk og bidrage til at reducere forhøjet niveau af triglycerider og frie fedtsyrer i blodet.

Sammenlignende undersøgelser med andre antidiabetiske lægemidler har vist, at Liraglutide fører til en mindre udtalt stigning i cholesterol af low-density lipoprotein.

Desuden leverer anti-inflammatoriske og cytobeskyttende virkninger, Liraglutide fremmer genopretning af funktionelle aktivitet af pancreasceller.

Ud over det faktum, at Liraglutide udøver hypoglykæmisk virkning, det virker som en mæthed hormon, reducerer appetitten og mængden af fødeindtagelse. Liraglutide ligner naturlige humane GLP-1 med 97%, som bidrager til god tolerabilitet af lægemidlet.

På grund af høj effektivitet og bekvem doseringsform, til dato Liraglutide er en af de mest populære antidiabetika i Danmark.

Danskerne kan købe Liraglutide på landets apoteker eller bestille medicinen online. På trods af, at lægemidlet er kendetegnet ved en favorabel sikkerhedsprofil, omhyggeligt læse brugsanvisningen, før du starter dets anvendelse.

Analog Liraglutide af humane GLP-1 er beregnet til behandling af voksne med type 2-diabetes som supplement til diæt og motion. Lægemidlet kan anvendes som monoterapi og i kombinationsbehandling med orale antidiabetika (sulfonylurinstoffer, metformin derivater).

På verdensmarkedet er Liraglutide leveres som en opløsning til subkutan administration i fyldte penne af 3 ml. Hver fyldt pen indeholder 18 mg liraglutid.

Ved hjælp af dosisskalaen, kan patienten indstille den foreskrevne dosis af lægemidlet: 0,6 mg, 1,2 mg eller 1,8 mg liraglutid.

Lægemidlet anvendes en gang dagligt til enhver tid, uanset fødeindtagelse. Det er imidlertid fortrinsvis administrere Liraglutide på samme tidspunkt af dagen.

Liraglutide kan indgives i skulderen, låret eller maven. Beliggenhed og tidspunkt for administration kan ændres uden dosisjustering. Efter subkutan administration er lægemidlet absorberes langsomt; den maksimale plasmakoncentration opnås efter 9-12 timer.

Selv hvis patienten har fået professionel rådgivning, før at købe Liraglutide, bør han læse pjecen og igen afklare dosisregime.

Hvis Danmark indbygger ordrer Liraglutide online, kan apotekeren levere ham oplysninger om dosering af lægemidlet eller besvare hans spørgsmål.

Det skal forstås, at processen med liraglutide virkning forøges i forhold til den indgivne dosis. Derfor bør den daglige dosis tilpasses omhyggeligt for hver patient.

Initial dosis af Liraglutide gør 0,6 mg per dag. Denne dosis tages i mindst en uge. Denne gang er tilstrækkelig, så kroppen vænner sig til hypoglykæmiske effekt af Liraglutide.

Så Liraglutide dosis øges op til 1,2 mg per dag og taget i de næste 7-10 dage. Nogle data viser, at effektiviteten af antidiabetisk behandling er forbedret, når øget den daglige dosis fra 1,2 mg til maksimalt 1,8 mg liraglutid.

Hvis du vil købe Liraglutide, tage hensyn til, at stoffet ikke erstatter insulin og dens anvendelse i patienter, der allerede får insulin er ikke blevet undersøgt.

Ligegyldigt du køber Liraglutide online eller på apoteket ved recept, kan brugen af stoffet forårsage udvikling af bivirkninger. Typisk forekommer de i begyndelsen af behandlingen og gradvist aftage og forsvinde som du fortsætte behandlingen.

Kliniske undersøgelser har vist, at de mest almindelige bivirkninger er lidelser i mave-tarmkanalen: opkastning, kvalme, mavesmerter, tarmlidelser.

Anvendelse af Liraglutide bidrager til en lille forsinkelse på ventrikeltømning, der kan ændre absorptionshastigheden af samtidige lægemidler til oral brug (fx acetaminophen).

Hermed, Liraglutide har en meget ringe evne til farmakokinetisk interaktion med lægemidler, der metaboliseres af enzymsystemer af cytokrom P450.

På trods af en bred vifte af antidiabetika på det farmaceutiske marked i Danmark, Liraglutide stadig et af de mest populære lægemidler.