dolol_denmark

Dolol er et medikament, der bruges til behandling af moderate til svære smerter. Tilladelsen til distribution af Dolol i Danmark indehaves af firmaet Takeda Pharma A/S, som leverer de følgende former af Dolol til danskerne

  • hårde kapsler
  • brusetabletter
  • depotkapsler

Indbyggere i Danmark kan købe Dolol på apoteket mod recept, siden Dolol er et kontrolleret medikament grundet dets evne til at påvirke patientens centralnervesystem og rygmarv.

Den aktive ingrediens i Dolol tabletter er det smertestillende opioid Tramadol, som har en kraftig smertestillende effekt og giver en hurtig og vedvarende effekt. På samme tid har Tramadol en hostestillende og beroligende virkning.

Til smertebehandling af svær eller middel intense smerter indenfor onkologi og neuralgi, anbefales patienterne at købe: Dolol i hårde kapsler, brusetabletter eller Dolol Retard Uno som depotkapsler.

Dolol hårde kapsler, brusetabletter

Hver Dolol brusetablet og hård kapsel indeholder 50 mg af den aktive ingrediens Tramadol hydrochlorid. Dolol kapsler og tabletter anbefales ikke til brug for unge under 15 år.

Den terapeutiske dosis af Dolol (Tramadol) bliver som regel justeret individuelt for hver enkel patient, med hensyntagen til smertens intensitet og patientens følsomhed overfor medikamentet. Den smertestillende behandling bør starte med den laveste effektive dosis.

Voksne og unge over 15 år anbefales sædvanligvis at tage 50 mg til 100 mg Dolol, 3 – 4 gange dagligt. Den maksimale daglige dosis af Dolol bør ikke overskride 400mg Tramadol.

Hvis patienten ønsker at købe Dolol brusetabletter, skal han vide, at Dolol opløselige tabletter skal opløses i et glas vand umiddelbart før indtagelse.

Hårde Dolol kapsler tages uafhængigt af måltider og bør sluges hele, uden at tygge dem og uden at lade indholdet i kapslen komme ud. Dolol kapsler bør skylles ned med et glas varmt vand, hvilket fremmer opløsningen af kapslen.

Før indkøb af Dolol brusetabletter eller hårde kapsler, anbefales patienten at få alle informationer vedrørende brugen af Dolol fra egen læge eller fra en farmaceut.

Dolol Retard Uno

For at opnå en langtidsvirkende smertelindrende effekt, anbefales patienter at købe Dolol Retard Uno, som er tilgængelig hos danske apoteker i form af depotkapsler.

Potentielle Dolol Retard Uno brugere har mulighed for at købe Dolol Retard Uno i tre forskellige doseringer:

  • Dolol Retard Uno 100mg
  • Dolol Retard Uno 150mg
  • Dolol Retard Uno 200mg

Dolol Retard Uno kapsler er beregnet til at blive taget en gang dagligt, og bør tages hele uden at tygge på dem. Når den rette dosering af Dolol Retard Uno skal bestemmes til en patient, tages alder, kropsvægt og intensiteten af den oplevede smerte med i beregningerne.

Den korrekte dosering af Dolol Retard Uno, er den dosering som giver en smertestillende virkning i 24 timer uden nogen bivirkninger. Det anbefales at købe den laveste dosering af Dolol Retard Uno (100mg) i starten af smertebehandlingen.

Typisk starter smertesyndrom behandling hos 12 årige unge og voksne med en dosis på 100-200mg dagligt. Hvis denne dosis ikke reducerer smerten, bør Dolol dosis øges for at opnå den smertestillende virkning.

Dolol bivirkninger og kontraindikationer

Alle patienter, der ønsker at købe Dolol og påbegynde smertestillende behandling, anbefales at gennemlæse instruktionerne for brug af Dolol meget grundigt og at få detaljeret information fra en specialist vedrørende kontraindikationerne for anvendelse.

Dolol kontraindikeres hos patienter med svær leverinsuffiens, ubehandlet epilepsi, akut forgiftning med alkohol eller psykotrope stoffer. Dolol bør ikke bruges af patienter, der tager MAO-hæmmere eller patienter, som er overfølsomme overfor Tramadol.

De mest almindelige bivirkninger ved Dolol er kvalme og svimmelhed. I forhold til det kardiovaskulære system, kan patienten opleve hjertebanken eller takykardi. For fuldstændig information om bivirkningerne ved Dolol og kontraindikation, bør patienter konsultere egen læge eller en farmaceut.

Selv hvis patienten køber Dolol online, vil online apotekets personale besvare patientens spørgsmål og forklare hvordan man hurtigst bestiller Dolol online. Det bør bemærkes, at Dolol er dyrt hos almindelig apoteker. Patienter kan købe Dolol til en lav pris på online apoteker.

Ved at købe Dolol på online apoteker, får patienten Dolol til en lav pris og forbliver anonym.