sinemet_denmark

Sinemet er et medikament, der bruges til behandling af Parkinson’s sygdom og syndrom. Antiparkinson medikamentet Sinemet kombinerer to aktive ingredienser – Carbidopa og Levodopa, som lindrer symptomerne på sygdommen og forlænger patientens aktive liv.

Sinemet medikamentet er tilgængeligt i mange lande, inklusive Australien, USA, Danmark, Storbritannien og Canada. Parkinsons sygdom er en sygdom, der er forbundet med progressivt tab af de neuroner, der producerer dopamin, som er en neurotransmitter. Dette er årsagen til at bevægelsesregulering og muskeltonus bliver påvirket.

Sinemet medikamentet sinker udviklingen af Parkinsons sygdom og fjerner tremor, dysfagi, stivhed og hypokinesi. Hvis en person har besluttet at købe Sinemet, anbefales han først at konsultere en specialist, der kan vurdere sygdommens stadie og den korrekte Sinemet dosering.

Antiparkinson medikamentet Sinemet er tilgængeligt på det globale marked som oralt indtagelige tabletter og som depotkapsler. Forskellen på disse tabletter er frigivelseshastigheden for det aktive ingredienskompleks Sinemet.

Som regel skal SInement oral tabletter tages 3 gange om dagen, og de kombinerede aktive ingredienser Carbidopa og Levodopa frigives i kroppen indenfor 15 til 30 minutter. Sienemet depotkapsler (Sinemet CR) tages to gange dagligt.

Sinemet CR tabletter skal sluges hele, uden at knuse dem eller dele dem op i mindre stykker. Frigivelsen af de aktive ingredienser i Sinemet CR (Carbidopa/Levodopa) sker i et langsommt og stabilt tempo.

Hvis patienten ønsker at vide mere om mekanismen for frigivelse af Levodopa og Carbidopa, kan han spørge sin læge eller en farmaceut inden han køber Sinemet.

Antiparkinson medikamentet Sinemet markedsføres i forskellige doseringer i Europa, USA og Portugal. Sinemet og Sinemet CR tabletter kan indeholde:

  • 12.5 mg Carbidopa / Levodopa 50mg
  • 10 mg of Carbidopa / Levodopa 100 mg
  • 25 mg of Carbidopa / Levodopa 100 mg
  • 50 mg of Carbidopa / Levodopa 200 mg
  • 25 mg of Carbidopa / Levodopa 250 mg

Sinemet dosering og indgivelse

Selvom patienten tidligere har taget antiparkinson medikamentet Sinemet, anbefales han at gennemlæse brugsinstruktionerne meget grundigt før køb af og opstart af behandling med Sinemet.

Til behandling af symptomer af Parkinsons sygdom, skal doseringen af Sinemet justeres individuelt for hver patient, med hensyntagen til alder, individuelle karakteristika og stadier af sygdommen. Sinemet tabletter bør tages i forbindelse med et måltid, og skylles ned med en lille mængde væske og sluges hele.

Optimal virkning af Sinemet opnås efter omkring 1 uges uafbrudt indtagelse af antiparkinson medikamentet. Når patienten tager Levodopa for første gang, bør behandlingen af Parkinsons sygdom indledes med små doser Sinemet.

På det indledende stadie af Parkinsons sygdom, bør patienter købe Sinemet 25mg/100mg eller Sinemet CR 25mg/100mg. I milde til moderate sygdomsstadier, bør patienten tage 1 tablet Sinemet 25mg/100mg tre gange dagligt.

En anden doseringsplan er 1 Sinemet CR 25mg/100mg tablet to gange dagligt med mindst 6 timers mellemrum. Derefter bør initialdosis øges gradvist (dagligt eller hver anden dag), indtil den når en Sinemet dosering på otte 25mg/100mg tabletter dagligt.

Hvis patienten ønsker at købe Sinemet 10mg/100mg til behandling af Parkinsons sygdom, bør den daglige dosis Sinemet bestå af 3 eller 4 tabletter af 10mg/100mg.

Sinemet initialdosis bør ikke overskride 600 mg Levodopa pr dag. Vedligeholdelsesdosis for Sinemet er 300-400 mg Levodopa (4 tabletter af Sinemet CR 25mg/250mg) dagligt for de fleste patienter.

Såvel som alle andre medikamenter, kan Sinemet forårsage bivirkninger, hvoraf de fleste er dosis afhængige. Reduktion af Sinemet dosis er påkrævet i tilfælde af, at der opstår muskelkramper eller blefarospasme.

Almindelige bivirkninger inkluderer dyskinesi (mest almindeligt hos patienter, der tager Sinemet CR), forvirring, kvalme, svimmelhed, hallucinationer. Før du køber Sinemet på apoteket, så spørg en famaceut om alvorlige bivirkninger ved Sinemet.

I nogle lande har patienter mulighed for at købe Sinemet tabletter og depottabletter. I Storbritannien og Danmark sælges disse under varenavne som Sinemet Depot, Sinemet Plus, Sinemet Depot Mite, Sinemet 275 eller Half Sinemet.

Det store behov for antiparkinson medikamenter afstedkom en fremkomst af et stort antal generiske Sinemet medikamenter. I Europa, Australien, Canada og USA kan man købe Sinemet under varemærkerne Addatans, Caramet, Madopar, Kinson og Carbidopa og Levodopa.